MP3

Sunday, December 13, 2015

After SPM

Assalamualaikummm :D :)
hiii readers . eh ada ka reader aku ? ada juga tu kan tersinggah singgah . haha ..
i do post on my ig n wechat about tittle that u want me to write about . i do got many requested to write this n that but *sabar kamu ah paminat* haha . next entry sy tulis juga tu yg kamu request . ni ari sa mau cerita pasal kehidupan selepas SPM . ni mostly junior yg minta buat tajuk ni .

lepas SPM haritu memang 90% saya betul betul buat apa yg sy mau buat iaitu tidur , makan, tgok movie, hangout and bla bla bla bla. hahhh . hahahaha . apalaitu kan mmg unproductive holidays lahhh. sy rasa lepas kluar mrsm sy ada juga jalan2 sama femly sy lah . lepastu ada juga sy berbaby sitter sama anak2 buah sy yg comel2 tu *beberapa hari saja lah* lepastu blog ini juga sy buat tym lepas SPM , sebab blog lama tu dah mcm apee je aku tgok ,. haha tgok tgok kaluar bah semnanjung sa . mesti ada ni kan yg mau bash sy mau ckp sy ni trep trep sakap kl . bukan la mau bertrep kan tpi mostly blog yg sy baca tu dri kakak2 semenanjung bah jdi automatically sy pun terpengaruh dengan cara dorg menulis *maffkan sia ah* hahaha . melalut dah melalut dahhh.

blog sy ni juga pernah masuk Berita Harian ah . jangan kamu main2 . haha . lepas beberapa hari ja sy beroperasi cehhh trus kena email ni sy . ada Kak Azma Laila ni wartawan dri sana . dia tnya soalan sy jawab la . smpi lah terkeluar di newspaper cakap sy urang LD pula . adadahhh sy bilang. bukan bah ini aku org LD urang KB bah aku ini . haha tpi indak apalah sebab itu d header saja tu . kalau baca dia pnya details ada dia ckp sy urg KB . itula bah itu kesilapan2 editor dia kali kann . tapi punya la bah kan jauh bah itu KB sama LD haha . nah sy kasi tinguk kamu la tu keratan news ah .

ini saja la ini . btw sy ni mmg lancar la cakap dusun heehee

ada juga la yang tanya saya , sy ada kerja ka masa cuti tu . gila 6 bulan kann . tapi saya yg seorang Nadia Ambad ni xda la bekerja dimana mana kedai . sekian kesiann .haha . bukan apalah tapi parents sy pun mcm xsuruh ja sy kerja lagipun mcm yg mami sy ckp indak payahla kau kerja , dirumah ni pun banyak kerja . hah kauuu . kan dahhh kene suruh kerja kat rumah. butt, yes its me . aku ni bukannya rajin sgt bab2 rumah ni .aku kan ada kakak , hehe so mostly kerja rumah kakak ak buat sebab dia tu mmg tiptop kalau pasal kerja rumah ni . sy ja ni yg humppp siikitt klu pasal kerja rumah . tapi malas bukan sebarang malas kayy . sy ni rajin tanam bunga ah *eh xda satu pun bunga kau yang menjadi* gulppp . ummm . haha . diam diam . yg nda jadi tu bukan semua kan . haha . but , ya i admit that i do live much much much with flower , nature yg hutan2 lah . asalkan nature tu mmg sy ni nature lovers . 

sy juga isi masa dengan membaca novel . sy angkut tu novel2 dri rumah kakak sy pegi rumah KB nahhh . kira dlaam dua kotak la juga tu lbih kurg . lagi satu ni hah tgok drama korea lagi okay masa tuu . fuhhh gilaaa. percaya la sma sy . mmg kamu akan rindu masa2 relaks ni once kamu smbg study . apalagi kalau kamu smbung d matriks yg serba sibuk ni . haihhhh . *Nadia stop complaining*

okay okay . apalagi ah sy buat , ohyaaa ohyaaa . jgn dilupainnn ya . masa cuti tu juga la sy ambik lesen driving keretaa . aduihh kamu tau kaa , smpi skrg ah sy blum JPJ test lagii sebab mau tggu cuti matriks ni mesti nda terngam dgn tarikh JPJ test d KB tu . jadi kakak d akademi memandu tu cakp tggu la smpi kmu hbis matriks *10 bulan ja d matriks ni* baru ambik JPJ . sy extend bah sy pny jpj haritu sebab apa kan sy betul2 trauma sama jalan raya sma kereta sebab kami kan ada excident , fuhhh . smpi beberapa mggu sy xmau lgsung naik kereta .

okayyy , ada juga sy attend interview2 utk smbg blajar . ohyaaaa , jgn sgka sy buang masa mcm tu ja tym tu ah . sy ada buka kelas tuisyen masa tu d rumah utk budak2 upsr . adalh lebih kurg 8 org student sy . ada lagi bah tu yg bkan tahun 6 tpi skjapja sy ajr dorg . nda cukup masa tau . sy kan bisnes lagi sama kakak sy . fuhh . busy kan sy . hahaha . 

ohya , adik adik jgn kamu lupa isi2 apa2 yg patut time cuti ni . alert dengn mana2 scholarship yg buka application . alert dengan apa apa yg kamu perlu isi . untuk junior2 sy tu yg kenal sy , contact ja sy kalau ada kamu mau tny pasal laluan lepas SPM ni . InsyaAllah sy boleh juga tolg tu .

nah setakat ini , ini saja yg sy rasa mau tulis . kalau ada yg tertinggal nanti sy smbung la lagi . next entry ah request yg lain tu hehe . 

untuk adik2 lepasan SPM kamu join la satu group d fb ni yg bagi sy mmg bagi byk info Halatuju Lepasan SPM . follow lah bagus grup tu . kamu blh tnya apa apa yg kamu musykil pasal kos2 yg kamu mau smbg . pasal uni tu and so on lahhh . 

okay sy minta maaf kalau ada ayat yg kasar ka dlaam entry kali ni ah . no offend kay :* . hohohoho .
okaylah jgn lupa follow ig sy Nadia Ambad okayy . hahaha . kalau mau tau perkembangan sy yg badan makin mengembang ni . hhahahah . okay lahh babaiiiii . see u di next entry .

study week :)

okay . Assalam ~~~


Sunday, October 18, 2015

Lost

Assalamualaikumm

Hi guyss ...
Fuah fuahhh . lama betul sdh sy nda update new entry kan . Ya as u all know , life in matriks ni tersgtlah membuat diri ini seperti artis bukan apa mau kejar deadline htr assignment itu ini . oh no ! but im not complaining just wanna share lah . since blog ni nampak hambar sgtt . lagipun KML ni internet dia satu masalah pula . kau nak online hah guna la wifi sendiri ye dik . so i yg kedekut qouta internet ni mmg taknak la guna untuk nonsense things kan . hahah *nampak benar kedekut kat situ*

bermula esok kami akan berstudy week la pula . sedar tak sedar aku dah nak final exam sem 1 dah *tetiba tukar slang*. ak berharap sgt dpt pointer gila gila meletop . hahaha . korang doakan aku tauu . aku act byk sgt nak share cerita dlm n tapi masa nak tulis ni plak la dah hilg smua idea tu . haih ni ak lemah ni , aku ni jenis yg xsuka cerita bnda yg tak fresh ni . haha . engko over sgt .

aku sebenarnya ndak sabar sudah joh mau balikk rumahh *korg terime je lah slang ak yg berubah ubah ni* . aku ni mau cakap nda biasa tggal asrama pun sudah dua thun sblum ni duduk mrsm . tapi d kml ni makin menjadi jadi homesick aku .sampai dah plan dah nak ambek course apa kat UMS . heeee . UMS okayyy . dekat kot dengan rumah aku nanti . weheee .

bukan apalah homesick ni tapi aku rasa pasal kat kml ni tak bestlah *minta maaf* haha . sebab rule dia mcm budak sekolah. korg kan tau kau kan suka freedom . aku tak suka hidup dikongkong mcm ni *cewahhh* . i need my own time to go jalan jalan with my friend . bukannya terperap mcm ayam dalam reban *melalut* . tapi mmg sesuai la kan kitorg kat sini bukan lama pun . 10 bulan je kot . haha . aku tggal satu sem je lagi yehuu !! . sabar sabar nad kau final exam pun tak lagi .

okaylah . aku taktau la nak share apa lagi . cukuplah entry ini untuk mengubati rindu para readers sy *perasan* hahaha . mesti ada ni yg silent readers . mcm i taktauuu . hahaha . okay lah aku share some pic sepanjang kat sini . baiii . jgn lupaa tau doakan akuuu . heheeh

Haritu Sham Kamikaze duduk sebelah ja :P

Malam Cinta Rasul :) PU Rahmat ada dtg tau XD


Saturday, May 23, 2015

Hala Tuju Hidupkuu

Bismilahirahmanirahim .
Assalamualaikum w.b.t.

Okay gaiss , aku just mau update yang aku akan further study dekat Kolej Matrikulasi Labuan . bercampur baur perasaan sekarang nie . packing beres sdh. Ahad ni bersamaan 24 /5/2015 kena check in dh kat hostel . 

point nyaa skrg lepas ni , masa relaks relaks hbis sdh . tgok tv smpi mau termuntah pun dah xbleh. hah ni la yg aku geram ni, aku ni dahlah supporter filem melayu mmg bengang la terlepas tgok Isteri Separuh Masa, Dia... Isteri Luar Biasa.. , ayoyoyo . lagi satu drama korea ni aku minat Marriage Not Dating . ayoyoyo .

itsokay bah semua tu sebab ini pun demi future .

Namun jauh d sudut hati aku still berdoa dan berharap dpt ipg . hurmmm . 

lagi satu minta maaf la sebab entry aku akhir2 ni agak jarang di update. nothing interesting juga happen kan.

Okaylah korg doakan aku selamat sampai di labuan dan selamat smpai d KB dalam keadaan sihat walafiat okay. 

Assalamualaikum...

Wednesday, April 22, 2015

Ceritera UKCG

uwihhhhhh . Bismillahirahmannirahim . Assalammualaikum w.b.t ... Hii korang .UKCG is stand for UJIAN KELAYAKAN CALON GURU *untuk yang apply ipg ja* . lahhh hapedahhh c Nadia nie . ukcg berkurun sdh berlalu masih juga mau update pasal ukcg . hey hey hey korangg ... xbaik tau cakap mcm tu . Almaklumlah kalau di kg nie susah sikit pasal line nie . hurmm . sokaylahh kann . sharing is caring . tapi right after aku lepas ukcg hri tu aku mmg tumpahkan semua experience aku . walaupun masa tu aku rasa 80% aku failed ukf *ujian kecergasan fizikal* aku ja yg rasa 80% tu . mammi ngan bapa mmg konpiden tahap kawkaw engkauuu . tapi parents feeling always betul . tsk tsk tsk ... feeling sdih plak . wakaka . ignore kay -.-" .

Aku cakap punya cakap punya cakap kann . Aku ukcg haritu kat IPG KENT TUARAN SABAH. *IPG KENT lokasi lama* lokasi ni korang memang pilih masa apply hari tu tauu . alkisahnya , aku sama sama pulak dengan ex classmate aku masa d MRSM TMFS pulakk . which is HAZWANI .



after ukf . merah padam kay muka kami actually . HAHA 

Kami juga merupakan antara orang terawal bagi batch 1997 yg melalui ukcg tahun nie iaitu pada 30 March 2015. Dalam surat tawaran tu tertulis bahawa ujian bertulis akan start jam 8.00am . Jadi semua calon GURU haruslah datang 30 minit awal sebelum mula kay . bukan apa supaya perasaan gugup tu tdak lah ketara sgt n then kena baris juga untuk sahkan kehadiran . kami start 8.30am sebab barisan panjang sangat . korang jgn lupa bawa semua yg diminta kay seperti surat beranak, ic, dan ada tu nanti kena suruh print . PASTIKAN malam tu korang buat checklist . untuk ujian bertulis pulak bawa pensil 2B sahaja dan pemadam. silent phone kay. korang akan duduk ikut nombor yang telah disenaraikan aku nombor 83 , ada 100 lebih calon haritu untuk hari pertama. lepastu ada brief sikit ttg ujian bertulis tu .

Jangan risaulah soalan tu TIPS kakak aku bagi la kan 'JUST IMAGINE YANG KAU ORANG PALING BAIK DALAM DUNIA NIE' means jawapan korang mestilah jawapan orang baik . soalan objektif je kott . haha . INSAK namanya . klu kamu mau boleh ja pegi kedai buka cari buku INSAK ada tuee . and then pengawas ujian tu akan bagi kertas OMR *macam SPM* wakaka . TIPS lagi TULIS NAMA GUNA PENSIL JA TAU . jangan memandai mau guna pen sebab once kamu tulis guna pen memang sia sia minyak kereta bapa korang guna untuk hantar korang kat situ sebab kertas tu akan direjek awal awal. masa kami tu ada yang guna pen jadi pengawas bagi chance balik bagi guna OMR baru. INGAT KAYY . lpastu dapat kertas soalan xbleh buka lagi kertas soalan tu xbleh conteng tau . sebab xbleh bawa kluar dewan tu .

Ujian bertulis tu ada dua BAHAGIAN *jawab dalam masa 45 minit untuk 195 soalan* . WHICH IS BAHAGIAN A ada 135 soalan *masa dicadangkan adalah 30 minit* TIPS : apa jawapan first yang terlintas d fikiran anda terus tandakan dalam OMR .

Contoh SOALAN : Anda sedang berada di pejabat pos dan tengah berbaris menunggu giliran tiba tiba muncul seseorang dari belakang dan memotong barisan di hadapan. apakah tindakan anda?
A. Menegur orang itu dan menyuruhnya berbaris mengikut barisan
B. Membiarkan sahaja orang itu
*bahagian A memang ada dua pilihan jawapan ja. mostly pilihan jawapan adalah wajar atau tidak wajar*

BAHAGIAN B : ada 60 soalan . *jawab dalam masa 15 minit*
ruangan jawapan bagi bahagian B berada di belakang kertas OMR. Bahagian A di hadapan.
pilihan jawapan adalah tetap iaitu 1.Tidak benar sama sekali 2.Tidak benar 3.Benar 4.Sangat benar

Contoh SOALAN : Anda suka bersendirian?
pilihan jawapan seperti di atas.

 PAKAIAN pulakk ,

GIRLS baju : tshirt GELAP (long sleeve) . seluar : seluar sukan GELAP . tudung : GELAP . kasut : KASUT SUKAN.

BOYS , baju : tshirt berkolar PUTIH . seluar : seluar sukan GELAP . kasut : kasut SUKAN.

*PAKAIAN NIE MEMANG DARI RUMAH TAU PAKAI TSHIRT. TIDAK PERLU PAKAIAN FORMAL UNTUK UKCG. masa kami ukcg tu ada yang pakai baju kurung tidak perlu kayy. sebab memang akan tukar juga untuk ukf *ujian kecergasan fizikal* .

lepastu kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan iaitu satu grup 20 orang. Aku ngan HAZWANI satu grup iaitu grup 5 . jadi masa tu baru jam 9.30 . so boleh la kami balik rumah sebab ukf akan bermula pada pukul 2.30 petang. sebelum tu JANGAN LUPA CHECKLIST NAMA UNTUK MENGETAHUI KUMPULAN DAN MASA UKF ADA BEBERAPA IPG YANG SAYA TAHU DARI RAKAN dorang kasi awal masa ukf . so BE ALERT dengan perubahan semasa.

okay untuk part saya rasa paling susah iaitu UKF. datang 30 minit awal juga . mula mula tu sahkan kehadiran . lepastu masuk dewan . *certain ipg buat d padang* ada lecturer and beberapa fasi dalam dewan tu . first kami warming up with lecturer yang garang gila. and then 20 org tu pecah kepada beberapa grup which is satu grup 5 orang.

ADA LIMA STESEN
1. SIT UP BERVARIASI (20%)
    bangun dan
   -TANGAN MESTI CAPAI LUTUT
   -SIKU CAPAI LUTU
   -TANGAN BERSILANG DI DADA
   -TANGAN ATAS KEPALA
   -TANGAN BERSILANG DI BELAKANG KEPALA*yang ni aku failed dan tahap konpiden aku jatuh hingga 0% . sebab abg fasi tu segak sgt tu yg aku malu malu tu . hahaha . dan ni yang aku rasa aku takkan pass untuk dtg iv tapi alhamdulillah dapat juga*
*setiap variasi ada dua percubaan*


2. LOMPAT KUADRAN(15%)
akan ada garisan berbentuk tambah dan ada 4 box dan dinomborkan 1 2 3 4 ... setiap calon ada masa 10 saat untuk melompat . lompat ikut nombor yaa 1 2 3 4 .kalau lompat xikut urutan adalah SALAH dan terpijak garisan tambah pun xdikira markah. TIPS: hentak kaki di hujung kaki kay supaya cepat.


macam ni lah



3. KILAS SISI (15%)
kita dalam keadaan berdiri tegak dibelakang ada dinding dan ada bentuk segiempat di belakang paras bahu. kaki dibuka sebesar panjang bahu ke bahu and then tunduk tangan cecah lantai dan kilas sebelah kanan (1mark) and then tunduk pegang lantai dan kilas kiri(1mark)  untuk GIRLS full mark kalau xsilap 47 BOYS buat 50 baru full mark dalam masa 1 minit .


from enche gugel


4. BMI *Body Mass Index* (20%)
Kalau dapat bmi normal memang full mark lahh . Cek BMI di sini .


5. Bleep Test (30%)
part ni lah . teruk sikit. ada juga yang semput sampai mau pengsan sini ni. cuba tengok contoh sini.
akan ada kon dalam jarak 20meter. TIPS : ada 11 level kalau tak silap setiap level kena ulang alik sebanyak 8 kali rasanya. TIPS level 1 tdak paayah lari laju pelan pelan ja sebab level seterusnya akan makin laju tauu. kalau girls kalau boleh bertahan sampai level 3 okay . tapi ada ja kawan aku sampai level 1 pun still dapat lepas smpai iv juga. yang penting buat sampai yang termampu. sebelum datang UKCG try buat di rumah.


semua grup BLEEP TEST ni memang yang stesen last mau pegi . so memang after penat face 4 stesen tu baru bleep test energy pun kureng dah. NASIHAT akak kat adik adik yang sedang baca ni right after korang tau nama korang tersenarai dalam UKCG tu terus pakai sport shoes warming up dan bersenam. bukan apa supaya stamina boleh up sikit nanti. kang menyesal pulak kan . AKAK nie memang serious talk ada buat lari lari kecil kecilan . ALLAH akan bantu hambanya yang berusaha. :)

ALL THE BEST KORANG! Kalau mau tanya apa apa kan just drop a comment or pm FB or whatever la. okayyy! Chaiyok. bagi akak kan memang tough gila lah testnyaa nie .

p/s: 29 march tu aku eksiden ada dalam entry sebelum ni lah . dengan kepala benjol datang juga ke UKCG nie. InsyaAllah 28 April ni tersenarai pulak untuk Stage 2 walk in interview. Doakan tauuu . babaiiii . KALAU ADA AYAT TAK KENA KA APA KA JUST KOMEN TAU. SAYA TERIMA SEADANYA DAN AKAN PERBETULKAN :)




Sunday, April 5, 2015

SUNYI

haiii . hah .. hah ... lama nyaa sy xda update blog kannn . well . banyakkkkkkkkkkkkkkkkk sgt yg had happen in my life lately .

fefeeling comel macam cat ni xP

contohnyaa a thing yg sebelum aku ndak pernah rasa then melanda hidup aku . cewahhh . contohnyaaa kann , aku mengajar budak budak ... *fuyohhh . aku ambik lesen driving *fuyohhh .. aku memasak *fuyohhh yg ni mmg xda idea haaha . aku accident *hah?? what? accident? yaaa . pity on me .for the first time . ni nnti aku mau buat entry pasal accident ni macamna blh happen kayy .


condition of the car yg kami naik *kereta kakak*



and then adalah juga aku pegi ukcg . yg nie nanti aku share experience yaa . and then semalam my belt in taekwondo pun baru naikk *yihaaaa . belt apa ? rahsiaa . ahahhaha.

okay lahhh . not in mood to melalut dgn panjang . hahaha .kalau ada jodoh nanti aku update kay . byeee .xoxo





Saturday, February 14, 2015

Sweet 16 Episode 1

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt ... hi hi hi ... okay ts been a long time . cewahhhh . bukan long sgttt pun lahh . haha . okayy har ni seperti yg dijanjikan saya akan membahaskan ceritaaa mengenai kawan kawan sebilik sayaaa . Okay ! eh eh eh . coppp copp .. knpa tajuk tu macam xda kaitan punn ? bingung ? haha . okay SWEET 16 tu nama dorm kami sebenarnya . dorm 48 dan 49 bersatu menjadi sweet 16 . yang terletak d aras palng atasss blok ?? . hurmm penghuni plg terseksa apabila baru kembali dari pulang bermalam ialah penghuni arasss duaaa ... kenapa kenapaa ? amboiiiii . over pulakkk . haha .. macam ni come closer semuaaaa , kami aspuri stephanianss ada habit iaitu apabila secombacknya kami dari pulang bermalam there will be berdozen dozen *overrr* luggage yg akan diiiiiipunggah untuk naik ke atas ... haahaa . iiiiiiincluded me n my dormmate yaa . sebab pada maalam ketbaan itu akan ada pesta d bilik sweet 16 . haha . riiiiiiiiiiiiiiiiinduuu :'( ..... 


nilahh aspuri MRSM TMFS Sandakan . MRSM terbesar d dunia.  *peace*
SWEET 16 yang kat bucu kiri tu yg plg atass . dua bilk dkt bucu tuu .
 hah tulahhh diaa .


okayy in this dark and stormy night the rain fell in KB at occasional intervals, when it was checked by a violent gust of wind which swept up the streets , rattling along the housetops, and fiercely agitating the scanty flame of the lamps that struggled against the darkness. *mengarut* haha okay okayyy . next episode akan d
ialkisahkan satu semi satu ahli SWEET 16 . stay tuned gaiisss . byeeeee

pstt pstt m n dlemma now . mau p ambiik result ka ndak ahhh . ??


Saturday, February 7, 2015

My Perfecto =)

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt .hi hi hii . Hi korang . hah . bulan 2 sudah tapi sy masih lagi xda entry baru .wokey *ada dorg kesah kalau kau takde entry baru bukan pemes pun * hahaha . 

tudiaaa tajukk bukan mainn lagi kannn . nie sebenarnya aku mau cer sikit ,,,, mari dekat2 sikit . hari tu masa bufday aku *ececece im officially 18* nanti la aku buat entry pasal bufday aku hari tu . aku dengan my friend Ummey *jiran sebelah katil masa kt maktab , dia macam mak aku la kat sna , she was so caring gaiss , kalau dalam bilik hal kebajikan bagila dengan ummey , kompom la dia uruskan* kami kluar la pegi WANBIH *oneborneo* 


okay this is Ummey*Dayangku Siti Ummi Saleha* bahagian muka
 tu aku sengaja hitamkan dia ni tak suka sgt upload2 gambar bagai


haha . time tu aku lambat datang okayy . jdi aku suruh la ummey pegi beli tiket wayang dulu. can u guess apa cer jdi pilihan ?? teka teka . hehe . okay *drum roll* kami pilih SUAMIKU ENCIK PERFECT 10 gaissss *okay cerita biasa jak pun* hah mesti korg cakap ala cerita tu ke ? biasa jak . okay fine fine ... bagi aku yang peminat tegar drama melayu nie aku suka sgt2 laaa . mmg sweet joh . haha . ni hah tiket kami tuuu



ni hah



okay Ummey blanja aku tgok wayang . haha . dia yg bayarkan okayy . mehh sini aku cerita dengan lebihh lanjut. Cerita ni diadaptasi dari novel


aku tak baca lagi novel ni
trus direct ja tgok wayang

karya SYAMNURIEZMIL ... best la . dalam cerita ni Lisa Surihani memegang watak Aleeya Azmeen . Aaron Aziz *uuuu sweet gila watak dia* sebagai Zarief Danial . meh kita tengok gambar gambar nyaa


Gambar kat atas ni kat depan rumah Aleeya , masa ni dorang Aleeya tgah risau untuk cri cincin kwin . lepas Zarief bagi cincin tunang yang dia sbnrnya mau bagi tunang dia tu . ada satu ayat ni yang aku sukaaa sangattt Zarief Danial yg cakap "kalau cincin tu muat kat jari kelingking lelaki n muat dengan jari manis perempuan maknanya dorang jodoh" OMG ! haha . is it true . ? but serious talk mmg best cerita ni .


 Gambar atas ni pulak masa mak Aleeya suruh minum susu . Aleeya sgt anti dengan susu okay. jadi suami dia cakap "Aleeya minum separuh abang minum separuh" hah . ambik engkau . suwit okay . hahahha . lepas tu mak dia kluar bilik , Aleeya pun muntah kat baju Zarief . haha .








hah , ini jakk laaa ulasan yang aku mau buat . hahahaha .  disebabkan aku minat gila wayang ni dengan background song aku letak OST nyeee . haha . Cakra Khan voiceee . idol . haha . tatata . babaiii

p/s : harini aku ada kelas . kelas apa ? jeng jeng jeng ... babaiiiii

Friday, January 30, 2015

Lemak

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt . *hah , mmg pemalas menaip ya cik nadia nie .haha . sbabnya aku lagi suka bercakap . cewahh . ambek engko .mungkin sebab aku nie anak bongsu kot . kah kah kah* okay xda kaitan lagi dgn tiitle tu . intro duluuu .

Okay , why ? why ? why n why ??? kenapa mesti letak tajuk lemakk ?? haha ... nie yang aku geram niee . semenjak dua menjak niee berat aku makin naik ? whattttttttttttttttttttttttt ? fuhhh . masa kt maktab dulu berat aku adalah dalam 47kg mcm tuu . tapi apabilanya sudah dua bulan terperap kat rumah hahhh ambek engko . bukan setakat 2 kg yg naikk hurmm xpayah cakap laa berapaa . yang penting skrg nie aku tengah bersuaha turunkan balik *eh , tapi aku rasa aku xbuat apa2 pun utk turunkan* wakakaka . well , manusia dasar kan cakap indak serupa bikin bahh *sabahan bah nii*

adalah juga pegi jogging . buat zumba . hurmmm . xyah cakap laa . hangat2 tahi ayam ja kott . klu malas xpun xda mood mmg x buat lahh . ahhahaha . *hah, apakata kau g cari keje nad* hah ? kerja ?
urmm . urmm . urmm . mmg mau la juga tapiiiiiiiiiiiiiiiii , haha . itsokay lahh balas dendam utk 12 tahun g skolah . haha *macam la xda cuti*

jadinyaa , aku ni pun sibuk la mengadu dengan mummy , in dusun version

Aku : Mummy , noko naik noh it wagat ku boh *mummy berat saya naik sdh*

Mummy : sonong nogi noh. amu ku sanangan kadau dot oporoi koh *baguslah tu . mummy tdak suka la kamu ni jadi kurus2*

Aku : *speechless*

hurmm . mmg tu klu mummy , sukaa sgt dgn anak2 yg montel2 .tulaa kalau di rumah mmg mummy sumad (bagi makan) berabisss lahhh . tukoiiii . diceritakan abang aku nie dulu yang mana dipanggil adik di rumah memiliki badan yang sangatsangat *taklah gemuk gedempol* gemuk . ahha . overr sgt engko nadia . tapi lpas dia hbis SPM hahhhhh . ambek kauuu kurusss . rahsianya hanya mudah . aku tengok dia tu tak makan nasii . makan pun sikittt sgt . tapi dia byk makan roti dan sewaktu dengannya . mari saya kasi tengok kamuu muka abang saya selepas kuruss . ahaha


nahhh ambekk


dia lahir 1994 aku pulak 1997 . kira la sendiri . haha . kiranyaa kami la yg slalu ada kat rumah antara 6 beradik nie . sbabnya tdk duduk jauh dgn parents . kira kami ni rapat la tapi hal cintan cintun aku ndak la lagi ya mau share sama dia . no feeling johh . haha . sbab dia lelaki kalii . tapii jgn cakap la klu pasal gaduh nie . aku igt lagi masa kecik2 kami gaduh pasal tv . hurm adat di rumah kami tu siapa pasang tv dulu dia yg berkuasa atas remote mau tgok channel apaa sgala . *masa kecik2 la. skrg ndak sdh* haha . jadi pagi tu aku bangun awal tu semata mata mau tgok kartun . hah ambekk . lpas tu dgn selamba abg aku pegi ambil remote tu hah aku pun apa lagi marah lahhh . bla bla bla . bab cakap ni aku memang terer la pedas gilaa aku marah . haha . abg aku pun apalagi bengang la diaa . lantas beliau pun umban *baling* aku dgn botol . aku pun apalagi king of drama in da house trus ngis padahal abg aku baling ndak kuat pun . ahah . aku pun apalagi cubit2 la tgn dia . trus mummy dtg pegi marah abg . hahha *padan muka* actually aku pun kena marah jugaa . but siblings are the people we practise on, the people who teach us about faimess n cooperation and kindness and caring - quite often the hard way kannn .


hah ambekk

tapi gaduh2 tulaa yg jadikan kami lebih rapat . *okay mmg out of the topic semua cerita dari tittle tu tulis lemak kan* haha . ada aku kesah .

so , aku pun tdak la berapa kesah sgt kalau berat naikk . boleh turun jugaa punn kann . ahha . okaylaa .
psst psst : entry sweet 16 tu tangguh duluu yaa . tgah kumpul gambar .btw , kemarin dah tgok Suamiku Encik Perfect 10 *i dunno hw to describe sbab besttt sgt2. awww . ehehehe *gedikkk*

Monday, January 26, 2015

Betday Shout !!!

Bismilahirahmannirahim ...

Assalammualaikum . Hii Hii . Okay hari saya mau wishh c Nuratikah Binti Lounis ni sebab today is her birthdayy . Hepi Bufday Tikaa . genap sudah kau 18 . nahh tua sudahh kann . haha . tahniahh kau lahir duluan dari sy ahh . Niiiena bah gambar c Tika niee

The Beautiful view of MRSM TMFS Sandakan

 Bebeh kan c Tika . okayy , diceritakan our first met nie masa bulan March d MRSM Sandakan. tapi masa tu kami ni ndak la kunun rapat. Tapi kami dalam bilik yg bersebelahan yg sekarang kami gelar bilik tu Sweet 16 sbab kami ada 16 org yg mmg same mental illness. haha .

Bila lama2 bersama drg nie trus kami dua jadi rapat dan tertubuh la juga geng Ukhuwah (Khaiee, Ila , Tika, Saya) haha . Kenapa Ukhuwah sebab kami beli button badge sama2 ada tulisan Ukhuwah. Byk la persamaan sy sama c Tika nie . Ramai betul org cakap muka kami sama .. Hurmm . haha . suka hatilahh kamu laa mau cakap sama ka tidakk . tapi antara kami 4 org nie sy dgn drg semua selalu sgt kena cakap sama mukaa . adoihh . muka sy boleh masuk mana2 la kalii . haha .

Okay Tikaaa , sempena Betday kau ampunkan laa segala salah silap halalkan ilmu kasih sayang masa makanan yg kau sdh bagii . hahaha atau sy terambil . wakakaka .
Graduation Day

Tikaa , semoga kau panjang umr dan murah rezeki dan bebeh selalu . lepastu dapat result yg meletop ahh . sama2 laa kitaa semuaa yaa . Aminn . Batch Flemingo boleh baa tuu . Jaga diri kau d tempat kerja ahh . bahaya tu tempat kau tu klu kw kerja malam lagilahh kan . semoga sukses selalu . pssstt psst kalau kahwin jan lupa jemput ah . bak kata siapa tu Eva ka Shasha Hot Seat kann . haha. 

Tika with our phyical education shirt

Zain n Tika

Graduation day 

Hafiz n Tika

Nahh ambik engko aku dah cungkil gambar kat Fb hang nohh . hahaha . Saya ndak tau sdh mau cakap apaaa . Wish kau sukses forever laaa ahh . Jeleye . ohyaaa . diceritakan kalau lahh skrg kita ada d hostel kan kompom malam ni kau mandi bedak tu . tradisi Sweet 16 . ahah . Teringat pulak tahun lalu kann tym betday kau , dgn kad yg comel c Ila buat tu . tgah2 kita snapp gambar warden dtg p marah sebab bising betul walaupun sdah lights off . haha . semua terdiam kan lepas jak warden turun terus ketawa balik . ahah . rinduuu :" semua Sweet 16 ...

Ini masa perasmian MRSM Sandakan
Kami jadi AJK Protokol

Pssttt psttt , nantikan next entry ya about Sweet 16 yg aku dok sebut2 tu . 

Saturday, January 24, 2015

Farewell

Assalammualaikum . uhurmm uhrumm . test mic . cewahh . Okay ini entry untuk c Emmier sbab dia mau flyy dah pegi UniKL . terkejut ka knapa dia blh masuk U even result SPM blum kluar ? rahsianya blajar bgus2 pastuu masukk MRSM . hehe . okay2 untuk kau emey ni nahhh gambar diaaa
hah . nampak sudah kan . okay meyy pendek jakk dari akuu . sampai sna nanti jan kw lupa bersyukur sbab jutaan *over sgtt* ANSARA batch 1997 sdh apply DC *diploma cemerlang ni , termasuk saya . tapi sikit jak yg dapat kan . so bersyukur yaa . sepanjang dua tahun kita satu sekolah , satu kelas , satu homeroom nie byk laa yg jadii kann . ada juga bgduh . ahha . alahh bgduh biasa la batu kan masing2 ego . jadi dgn spenuh hati haha saya minta maaf yaaa emey . jan simpan dalam hati sbab byk juga rahsia mu ni sama akuu . haha . jan lupa kami klu kau sdh berjaya . InsyaAllah sama2 kita semua naikk yaa . jan lost contact ya . jan lupa org blakang sblah kirimu d kelas . thanks ajar addmaths . ohya jaga diri , jaga solat ,. okay pesanan i sebagai kakak homeroom tu xD . thanks juga jadi bestpren ya , jadi pendengar masalah juga , first time nampak di maktab langsung kita x pernah bcakap kan last2 bila kenal nahh byk pula cerita keluarr . haha . hati2 kauu . . haha . okay la meyy . byeee ya . kirim salam sama budak2 Flemingo yg stu U sama kau nanti .
gambar yang di atas tu masa kami photoshoot gambar homeroom . Daus tu Presiden homeroom Creative 5 2014 . okayyy . byeee . Assalammualaikum .

Wednesday, January 21, 2015

Assalammualaikum . Smile

Hi Hi :) Okay nie blog baru nadia *cehhh nadia gituu* since yang lama tu lupa sudah semua ntah apa la password segala . lagipun itu yg old version pnya blog tuu . okay lahhh memandangkan sekarang full time free kan jadi budak lepasan SPM . heyy im officially an ANSARA *Alumni MRSM* uhh yeayyyy . haha . tapi it was kinda boring okay . pastuu rindu dgn kawan2 . rindu hostel life even masa di hostel dulu rasa x sabar sgt mau hbis sekolah tapi percaya laa kamu2 !! cehh yg x sabar mau habis sekolah tu better skrg nikmati la dgn sepuas2nya yaa adik2 =) . okay la kamu2 . take a tour ya dalam blog akuuu nie *adakah juga yg mau baca blog niee . whateverr xD . welcome to my blog . =)