MP3

Friday, January 30, 2015

Lemak

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt . *hah , mmg pemalas menaip ya cik nadia nie .haha . sbabnya aku lagi suka bercakap . cewahh . ambek engko .mungkin sebab aku nie anak bongsu kot . kah kah kah* okay xda kaitan lagi dgn tiitle tu . intro duluuu .

Okay , why ? why ? why n why ??? kenapa mesti letak tajuk lemakk ?? haha ... nie yang aku geram niee . semenjak dua menjak niee berat aku makin naik ? whattttttttttttttttttttttttt ? fuhhh . masa kt maktab dulu berat aku adalah dalam 47kg mcm tuu . tapi apabilanya sudah dua bulan terperap kat rumah hahhh ambek engko . bukan setakat 2 kg yg naikk hurmm xpayah cakap laa berapaa . yang penting skrg nie aku tengah bersuaha turunkan balik *eh , tapi aku rasa aku xbuat apa2 pun utk turunkan* wakakaka . well , manusia dasar kan cakap indak serupa bikin bahh *sabahan bah nii*

adalah juga pegi jogging . buat zumba . hurmmm . xyah cakap laa . hangat2 tahi ayam ja kott . klu malas xpun xda mood mmg x buat lahh . ahhahaha . *hah, apakata kau g cari keje nad* hah ? kerja ?
urmm . urmm . urmm . mmg mau la juga tapiiiiiiiiiiiiiiiii , haha . itsokay lahh balas dendam utk 12 tahun g skolah . haha *macam la xda cuti*

jadinyaa , aku ni pun sibuk la mengadu dengan mummy , in dusun version

Aku : Mummy , noko naik noh it wagat ku boh *mummy berat saya naik sdh*

Mummy : sonong nogi noh. amu ku sanangan kadau dot oporoi koh *baguslah tu . mummy tdak suka la kamu ni jadi kurus2*

Aku : *speechless*

hurmm . mmg tu klu mummy , sukaa sgt dgn anak2 yg montel2 .tulaa kalau di rumah mmg mummy sumad (bagi makan) berabisss lahhh . tukoiiii . diceritakan abang aku nie dulu yang mana dipanggil adik di rumah memiliki badan yang sangatsangat *taklah gemuk gedempol* gemuk . ahha . overr sgt engko nadia . tapi lpas dia hbis SPM hahhhhh . ambek kauuu kurusss . rahsianya hanya mudah . aku tengok dia tu tak makan nasii . makan pun sikittt sgt . tapi dia byk makan roti dan sewaktu dengannya . mari saya kasi tengok kamuu muka abang saya selepas kuruss . ahaha


nahhh ambekk


dia lahir 1994 aku pulak 1997 . kira la sendiri . haha . kiranyaa kami la yg slalu ada kat rumah antara 6 beradik nie . sbabnya tdk duduk jauh dgn parents . kira kami ni rapat la tapi hal cintan cintun aku ndak la lagi ya mau share sama dia . no feeling johh . haha . sbab dia lelaki kalii . tapii jgn cakap la klu pasal gaduh nie . aku igt lagi masa kecik2 kami gaduh pasal tv . hurm adat di rumah kami tu siapa pasang tv dulu dia yg berkuasa atas remote mau tgok channel apaa sgala . *masa kecik2 la. skrg ndak sdh* haha . jadi pagi tu aku bangun awal tu semata mata mau tgok kartun . hah ambekk . lpas tu dgn selamba abg aku pegi ambil remote tu hah aku pun apa lagi marah lahhh . bla bla bla . bab cakap ni aku memang terer la pedas gilaa aku marah . haha . abg aku pun apalagi bengang la diaa . lantas beliau pun umban *baling* aku dgn botol . aku pun apalagi king of drama in da house trus ngis padahal abg aku baling ndak kuat pun . ahah . aku pun apalagi cubit2 la tgn dia . trus mummy dtg pegi marah abg . hahha *padan muka* actually aku pun kena marah jugaa . but siblings are the people we practise on, the people who teach us about faimess n cooperation and kindness and caring - quite often the hard way kannn .


hah ambekk

tapi gaduh2 tulaa yg jadikan kami lebih rapat . *okay mmg out of the topic semua cerita dari tittle tu tulis lemak kan* haha . ada aku kesah .

so , aku pun tdak la berapa kesah sgt kalau berat naikk . boleh turun jugaa punn kann . ahha . okaylaa .
psst psst : entry sweet 16 tu tangguh duluu yaa . tgah kumpul gambar .btw , kemarin dah tgok Suamiku Encik Perfect 10 *i dunno hw to describe sbab besttt sgt2. awww . ehehehe *gedikkk*

Monday, January 26, 2015

Betday Shout !!!

Bismilahirahmannirahim ...

Assalammualaikum . Hii Hii . Okay hari saya mau wishh c Nuratikah Binti Lounis ni sebab today is her birthdayy . Hepi Bufday Tikaa . genap sudah kau 18 . nahh tua sudahh kann . haha . tahniahh kau lahir duluan dari sy ahh . Niiiena bah gambar c Tika niee

The Beautiful view of MRSM TMFS Sandakan

 Bebeh kan c Tika . okayy , diceritakan our first met nie masa bulan March d MRSM Sandakan. tapi masa tu kami ni ndak la kunun rapat. Tapi kami dalam bilik yg bersebelahan yg sekarang kami gelar bilik tu Sweet 16 sbab kami ada 16 org yg mmg same mental illness. haha .

Bila lama2 bersama drg nie trus kami dua jadi rapat dan tertubuh la juga geng Ukhuwah (Khaiee, Ila , Tika, Saya) haha . Kenapa Ukhuwah sebab kami beli button badge sama2 ada tulisan Ukhuwah. Byk la persamaan sy sama c Tika nie . Ramai betul org cakap muka kami sama .. Hurmm . haha . suka hatilahh kamu laa mau cakap sama ka tidakk . tapi antara kami 4 org nie sy dgn drg semua selalu sgt kena cakap sama mukaa . adoihh . muka sy boleh masuk mana2 la kalii . haha .

Okay Tikaaa , sempena Betday kau ampunkan laa segala salah silap halalkan ilmu kasih sayang masa makanan yg kau sdh bagii . hahaha atau sy terambil . wakakaka .
Graduation Day

Tikaa , semoga kau panjang umr dan murah rezeki dan bebeh selalu . lepastu dapat result yg meletop ahh . sama2 laa kitaa semuaa yaa . Aminn . Batch Flemingo boleh baa tuu . Jaga diri kau d tempat kerja ahh . bahaya tu tempat kau tu klu kw kerja malam lagilahh kan . semoga sukses selalu . pssstt psst kalau kahwin jan lupa jemput ah . bak kata siapa tu Eva ka Shasha Hot Seat kann . haha. 

Tika with our phyical education shirt

Zain n Tika

Graduation day 

Hafiz n Tika

Nahh ambik engko aku dah cungkil gambar kat Fb hang nohh . hahaha . Saya ndak tau sdh mau cakap apaaa . Wish kau sukses forever laaa ahh . Jeleye . ohyaaa . diceritakan kalau lahh skrg kita ada d hostel kan kompom malam ni kau mandi bedak tu . tradisi Sweet 16 . ahah . Teringat pulak tahun lalu kann tym betday kau , dgn kad yg comel c Ila buat tu . tgah2 kita snapp gambar warden dtg p marah sebab bising betul walaupun sdah lights off . haha . semua terdiam kan lepas jak warden turun terus ketawa balik . ahah . rinduuu :" semua Sweet 16 ...

Ini masa perasmian MRSM Sandakan
Kami jadi AJK Protokol

Pssttt psttt , nantikan next entry ya about Sweet 16 yg aku dok sebut2 tu . 

Saturday, January 24, 2015

Farewell

Assalammualaikum . uhurmm uhrumm . test mic . cewahh . Okay ini entry untuk c Emmier sbab dia mau flyy dah pegi UniKL . terkejut ka knapa dia blh masuk U even result SPM blum kluar ? rahsianya blajar bgus2 pastuu masukk MRSM . hehe . okay2 untuk kau emey ni nahhh gambar diaaa
hah . nampak sudah kan . okay meyy pendek jakk dari akuu . sampai sna nanti jan kw lupa bersyukur sbab jutaan *over sgtt* ANSARA batch 1997 sdh apply DC *diploma cemerlang ni , termasuk saya . tapi sikit jak yg dapat kan . so bersyukur yaa . sepanjang dua tahun kita satu sekolah , satu kelas , satu homeroom nie byk laa yg jadii kann . ada juga bgduh . ahha . alahh bgduh biasa la batu kan masing2 ego . jadi dgn spenuh hati haha saya minta maaf yaaa emey . jan simpan dalam hati sbab byk juga rahsia mu ni sama akuu . haha . jan lupa kami klu kau sdh berjaya . InsyaAllah sama2 kita semua naikk yaa . jan lost contact ya . jan lupa org blakang sblah kirimu d kelas . thanks ajar addmaths . ohya jaga diri , jaga solat ,. okay pesanan i sebagai kakak homeroom tu xD . thanks juga jadi bestpren ya , jadi pendengar masalah juga , first time nampak di maktab langsung kita x pernah bcakap kan last2 bila kenal nahh byk pula cerita keluarr . haha . hati2 kauu . . haha . okay la meyy . byeee ya . kirim salam sama budak2 Flemingo yg stu U sama kau nanti .
gambar yang di atas tu masa kami photoshoot gambar homeroom . Daus tu Presiden homeroom Creative 5 2014 . okayyy . byeee . Assalammualaikum .

Wednesday, January 21, 2015

Assalammualaikum . Smile

Hi Hi :) Okay nie blog baru nadia *cehhh nadia gituu* since yang lama tu lupa sudah semua ntah apa la password segala . lagipun itu yg old version pnya blog tuu . okay lahhh memandangkan sekarang full time free kan jadi budak lepasan SPM . heyy im officially an ANSARA *Alumni MRSM* uhh yeayyyy . haha . tapi it was kinda boring okay . pastuu rindu dgn kawan2 . rindu hostel life even masa di hostel dulu rasa x sabar sgt mau hbis sekolah tapi percaya laa kamu2 !! cehh yg x sabar mau habis sekolah tu better skrg nikmati la dgn sepuas2nya yaa adik2 =) . okay la kamu2 . take a tour ya dalam blog akuuu nie *adakah juga yg mau baca blog niee . whateverr xD . welcome to my blog . =)