MP3

Saturday, February 14, 2015

Sweet 16 Episode 1

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt ... hi hi hi ... okay ts been a long time . cewahhhh . bukan long sgttt pun lahh . haha . okayy har ni seperti yg dijanjikan saya akan membahaskan ceritaaa mengenai kawan kawan sebilik sayaaa . Okay ! eh eh eh . coppp copp .. knpa tajuk tu macam xda kaitan punn ? bingung ? haha . okay SWEET 16 tu nama dorm kami sebenarnya . dorm 48 dan 49 bersatu menjadi sweet 16 . yang terletak d aras palng atasss blok ?? . hurmm penghuni plg terseksa apabila baru kembali dari pulang bermalam ialah penghuni arasss duaaa ... kenapa kenapaa ? amboiiiii . over pulakkk . haha .. macam ni come closer semuaaaa , kami aspuri stephanianss ada habit iaitu apabila secombacknya kami dari pulang bermalam there will be berdozen dozen *overrr* luggage yg akan diiiiiipunggah untuk naik ke atas ... haahaa . iiiiiiincluded me n my dormmate yaa . sebab pada maalam ketbaan itu akan ada pesta d bilik sweet 16 . haha . riiiiiiiiiiiiiiiiinduuu :'( ..... 


nilahh aspuri MRSM TMFS Sandakan . MRSM terbesar d dunia.  *peace*
SWEET 16 yang kat bucu kiri tu yg plg atass . dua bilk dkt bucu tuu .
 hah tulahhh diaa .


okayy in this dark and stormy night the rain fell in KB at occasional intervals, when it was checked by a violent gust of wind which swept up the streets , rattling along the housetops, and fiercely agitating the scanty flame of the lamps that struggled against the darkness. *mengarut* haha okay okayyy . next episode akan d
ialkisahkan satu semi satu ahli SWEET 16 . stay tuned gaiisss . byeeeee

pstt pstt m n dlemma now . mau p ambiik result ka ndak ahhh . ??


Saturday, February 7, 2015

My Perfecto =)

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt .hi hi hii . Hi korang . hah . bulan 2 sudah tapi sy masih lagi xda entry baru .wokey *ada dorg kesah kalau kau takde entry baru bukan pemes pun * hahaha . 

tudiaaa tajukk bukan mainn lagi kannn . nie sebenarnya aku mau cer sikit ,,,, mari dekat2 sikit . hari tu masa bufday aku *ececece im officially 18* nanti la aku buat entry pasal bufday aku hari tu . aku dengan my friend Ummey *jiran sebelah katil masa kt maktab , dia macam mak aku la kat sna , she was so caring gaiss , kalau dalam bilik hal kebajikan bagila dengan ummey , kompom la dia uruskan* kami kluar la pegi WANBIH *oneborneo* 


okay this is Ummey*Dayangku Siti Ummi Saleha* bahagian muka
 tu aku sengaja hitamkan dia ni tak suka sgt upload2 gambar bagai


haha . time tu aku lambat datang okayy . jdi aku suruh la ummey pegi beli tiket wayang dulu. can u guess apa cer jdi pilihan ?? teka teka . hehe . okay *drum roll* kami pilih SUAMIKU ENCIK PERFECT 10 gaissss *okay cerita biasa jak pun* hah mesti korg cakap ala cerita tu ke ? biasa jak . okay fine fine ... bagi aku yang peminat tegar drama melayu nie aku suka sgt2 laaa . mmg sweet joh . haha . ni hah tiket kami tuuu



ni hah



okay Ummey blanja aku tgok wayang . haha . dia yg bayarkan okayy . mehh sini aku cerita dengan lebihh lanjut. Cerita ni diadaptasi dari novel


aku tak baca lagi novel ni
trus direct ja tgok wayang

karya SYAMNURIEZMIL ... best la . dalam cerita ni Lisa Surihani memegang watak Aleeya Azmeen . Aaron Aziz *uuuu sweet gila watak dia* sebagai Zarief Danial . meh kita tengok gambar gambar nyaa


Gambar kat atas ni kat depan rumah Aleeya , masa ni dorang Aleeya tgah risau untuk cri cincin kwin . lepas Zarief bagi cincin tunang yang dia sbnrnya mau bagi tunang dia tu . ada satu ayat ni yang aku sukaaa sangattt Zarief Danial yg cakap "kalau cincin tu muat kat jari kelingking lelaki n muat dengan jari manis perempuan maknanya dorang jodoh" OMG ! haha . is it true . ? but serious talk mmg best cerita ni .


 Gambar atas ni pulak masa mak Aleeya suruh minum susu . Aleeya sgt anti dengan susu okay. jadi suami dia cakap "Aleeya minum separuh abang minum separuh" hah . ambik engkau . suwit okay . hahahha . lepas tu mak dia kluar bilik , Aleeya pun muntah kat baju Zarief . haha .








hah , ini jakk laaa ulasan yang aku mau buat . hahahaha .  disebabkan aku minat gila wayang ni dengan background song aku letak OST nyeee . haha . Cakra Khan voiceee . idol . haha . tatata . babaiii

p/s : harini aku ada kelas . kelas apa ? jeng jeng jeng ... babaiiiii