MP3

Sunday, December 13, 2015

After SPM

Assalamualaikummm :D :)
hiii readers . eh ada ka reader aku ? ada juga tu kan tersinggah singgah . haha ..
i do post on my ig n wechat about tittle that u want me to write about . i do got many requested to write this n that but *sabar kamu ah paminat* haha . next entry sy tulis juga tu yg kamu request . ni ari sa mau cerita pasal kehidupan selepas SPM . ni mostly junior yg minta buat tajuk ni .

lepas SPM haritu memang 90% saya betul betul buat apa yg sy mau buat iaitu tidur , makan, tgok movie, hangout and bla bla bla bla. hahhh . hahahaha . apalaitu kan mmg unproductive holidays lahhh. sy rasa lepas kluar mrsm sy ada juga jalan2 sama femly sy lah . lepastu ada juga sy berbaby sitter sama anak2 buah sy yg comel2 tu *beberapa hari saja lah* lepastu blog ini juga sy buat tym lepas SPM , sebab blog lama tu dah mcm apee je aku tgok ,. haha tgok tgok kaluar bah semnanjung sa . mesti ada ni kan yg mau bash sy mau ckp sy ni trep trep sakap kl . bukan la mau bertrep kan tpi mostly blog yg sy baca tu dri kakak2 semenanjung bah jdi automatically sy pun terpengaruh dengan cara dorg menulis *maffkan sia ah* hahaha . melalut dah melalut dahhh.

blog sy ni juga pernah masuk Berita Harian ah . jangan kamu main2 . haha . lepas beberapa hari ja sy beroperasi cehhh trus kena email ni sy . ada Kak Azma Laila ni wartawan dri sana . dia tnya soalan sy jawab la . smpi lah terkeluar di newspaper cakap sy urang LD pula . adadahhh sy bilang. bukan bah ini aku org LD urang KB bah aku ini . haha tpi indak apalah sebab itu d header saja tu . kalau baca dia pnya details ada dia ckp sy urg KB . itula bah itu kesilapan2 editor dia kali kann . tapi punya la bah kan jauh bah itu KB sama LD haha . nah sy kasi tinguk kamu la tu keratan news ah .

ini saja la ini . btw sy ni mmg lancar la cakap dusun heehee

ada juga la yang tanya saya , sy ada kerja ka masa cuti tu . gila 6 bulan kann . tapi saya yg seorang Nadia Ambad ni xda la bekerja dimana mana kedai . sekian kesiann .haha . bukan apalah tapi parents sy pun mcm xsuruh ja sy kerja lagipun mcm yg mami sy ckp indak payahla kau kerja , dirumah ni pun banyak kerja . hah kauuu . kan dahhh kene suruh kerja kat rumah. butt, yes its me . aku ni bukannya rajin sgt bab2 rumah ni .aku kan ada kakak , hehe so mostly kerja rumah kakak ak buat sebab dia tu mmg tiptop kalau pasal kerja rumah ni . sy ja ni yg humppp siikitt klu pasal kerja rumah . tapi malas bukan sebarang malas kayy . sy ni rajin tanam bunga ah *eh xda satu pun bunga kau yang menjadi* gulppp . ummm . haha . diam diam . yg nda jadi tu bukan semua kan . haha . but , ya i admit that i do live much much much with flower , nature yg hutan2 lah . asalkan nature tu mmg sy ni nature lovers . 

sy juga isi masa dengan membaca novel . sy angkut tu novel2 dri rumah kakak sy pegi rumah KB nahhh . kira dlaam dua kotak la juga tu lbih kurg . lagi satu ni hah tgok drama korea lagi okay masa tuu . fuhhh gilaaa. percaya la sma sy . mmg kamu akan rindu masa2 relaks ni once kamu smbg study . apalagi kalau kamu smbung d matriks yg serba sibuk ni . haihhhh . *Nadia stop complaining*

okay okay . apalagi ah sy buat , ohyaaa ohyaaa . jgn dilupainnn ya . masa cuti tu juga la sy ambik lesen driving keretaa . aduihh kamu tau kaa , smpi skrg ah sy blum JPJ test lagii sebab mau tggu cuti matriks ni mesti nda terngam dgn tarikh JPJ test d KB tu . jadi kakak d akademi memandu tu cakp tggu la smpi kmu hbis matriks *10 bulan ja d matriks ni* baru ambik JPJ . sy extend bah sy pny jpj haritu sebab apa kan sy betul2 trauma sama jalan raya sma kereta sebab kami kan ada excident , fuhhh . smpi beberapa mggu sy xmau lgsung naik kereta .

okayyy , ada juga sy attend interview2 utk smbg blajar . ohyaaaa , jgn sgka sy buang masa mcm tu ja tym tu ah . sy ada buka kelas tuisyen masa tu d rumah utk budak2 upsr . adalh lebih kurg 8 org student sy . ada lagi bah tu yg bkan tahun 6 tpi skjapja sy ajr dorg . nda cukup masa tau . sy kan bisnes lagi sama kakak sy . fuhh . busy kan sy . hahaha . 

ohya , adik adik jgn kamu lupa isi2 apa2 yg patut time cuti ni . alert dengn mana2 scholarship yg buka application . alert dengan apa apa yg kamu perlu isi . untuk junior2 sy tu yg kenal sy , contact ja sy kalau ada kamu mau tny pasal laluan lepas SPM ni . InsyaAllah sy boleh juga tolg tu .

nah setakat ini , ini saja yg sy rasa mau tulis . kalau ada yg tertinggal nanti sy smbung la lagi . next entry ah request yg lain tu hehe . 

untuk adik2 lepasan SPM kamu join la satu group d fb ni yg bagi sy mmg bagi byk info Halatuju Lepasan SPM . follow lah bagus grup tu . kamu blh tnya apa apa yg kamu musykil pasal kos2 yg kamu mau smbg . pasal uni tu and so on lahhh . 

okay sy minta maaf kalau ada ayat yg kasar ka dlaam entry kali ni ah . no offend kay :* . hohohoho .
okaylah jgn lupa follow ig sy Nadia Ambad okayy . hahaha . kalau mau tau perkembangan sy yg badan makin mengembang ni . hhahahah . okay lahh babaiiiii . see u di next entry .

study week :)

okay . Assalam ~~~