MP3

Sunday, May 21, 2017

Pinky-Minky

Assalamualaikum w.b,t and hii semuaa :)

Harini sis macam rajin mau tulis entry baru tapi without any picture laa okay . haha . kalau ada picture memang take time la sis mau menghupdate belog ini. Okay sy rasa-rasa mau update pasal my favoritos colour which is pink! tengg. hehe

Kenapa minat pink ? Any story related to pink ?

1.Okay sy minat pink ni bukan sebab sy mau trip2/buat2 comel ah. Tapi serious memang addicted sama colour ni. Entahla tapi rasa macam pink ni cute-cute ja barang-barang dia. Lagi satu kalau tengok ja kaler pink terus rasa tenang. eh ? haha.

2. Saya juga bukanlah sejenis yang gegirl okay. Saya ni kasar ni. giteww. Tapi pakai beg pink, kasut pink*sem1* , botol pink, bekas pensil pink. eh eh most of my stuff kaler pink lah. Tapi kalau kamu kenal saya, saya ni bukan jenis2 yang lembut, suara pelan *bukan saya itu*. saya ni bercakap pun kuat, kuat ketawa lagi *tapi bertempat lah* haha. Tapi minat pink. eh . confuse identity ka apaa. Haha. Tapi yalahh itu luaran jaa kan , deep in my heart , saya ni sangat sensitive . ecece. Serious  sensitive, kadang2 nampak ja okay kalau depan2, tapi saya akan fikir balik benda yang buat sy terasa tu , hehe *bukan pendam ah* . Then lupakan macam tu ja la lepas cakap benda tu dengan someone. Overthinking tu apalagi, saya la tu . haha

3. Dulu, i used to said green tu pebret saya. Sebab , saya tidak tau pun yang kita ni kena ada warna kegemaran. haha. masa kecil dulu lah. Kakak sy cakap dia suka warna hijau. eh , kita kena ada warna kegemaran ka pula.haha. *okay ni tipu, bukanla wajib kena ada pebret colour pun* Okay, then bila orang tanya sy akan ckp hijau. Jadi bila beli barang2 sekolah, *sejenis yang suka untuk seragamkan tema barang sekolah setiap tahun* saya akan beli warna hijau. Tapi, rasa macam waittt, macam tidak kena saja. haha. end up rasa warna pink la yang kena. Tapi, hijau is still sy punya list la pebret kaler. Hijau kan warna kegemaran nabi :)

4. Baru-baru ni , bapa sy renovate sy punya bilik and teka apa ? Haha. Bilik saya kena cat warna pink. *love love* . Patut la haritu mami sy call double confirmkan pebret kaler sy pink. hurmm. Kenapa bapa sy renovate & cat bilik saya warna pink? sebab.... saya tidak suka bilik lama saya, setiap kali balik dari hostel saya akan angkut segala barangan tidur dan bawa pegi bilik kakak saya di bawah . hehe. So, kalau dorang balik rumah, saya akan angkut pula barang2 sy pegi bilik parents saya, bentang tilam di lantai dan tidur. ataupun angkut pegi ruang tamu. haha , dorang bilang macam gelandangan sudah. oh goshh. HAAHAA. so dorang renovate and sekarang kalau mami saya offer tidur di bilik dorang pun saya akan "tidak mau" sebab i love my room so much *love love*. walaupun saturang ja di atas kalau penghuni2 di atas tidak balik rumah saya tetap stay. *selalunya penakut* haha.

5. Kalau cari barang pun warna pink yang paling menawan.

Okaylah itu ja sy rasa. So, jangan la relate perangai sy ni sama warna kegemaran okay. HAHA . lots of love . Nadia.

p/s: esok week 14 sudah. last week untuk pegi kelas segala then study week. Bulan Ramadhan pun is just around the corner. wah tidak sabar sudahh ni. mau berterawih semua kan.i love bulan Ramadhan.  okaylah bye got 2 big test next week.dan baru study sikit2 *cryyy* because saya malas weekend ni. pray the best for me. love u all my reader. kalau rasa mau comment , comment ja . comment yang baik-baik okay :) maafkan segala typo kalau ada. sis malas mau check xD



No comments:

Post a Comment