MP3

Friday, January 30, 2015

Lemak

Bismillahirahmannirahim ....
Assalammualaikum wbt . *hah , mmg pemalas menaip ya cik nadia nie .haha . sbabnya aku lagi suka bercakap . cewahh . ambek engko .mungkin sebab aku nie anak bongsu kot . kah kah kah* okay xda kaitan lagi dgn tiitle tu . intro duluuu .

Okay , why ? why ? why n why ??? kenapa mesti letak tajuk lemakk ?? haha ... nie yang aku geram niee . semenjak dua menjak niee berat aku makin naik ? whattttttttttttttttttttttttt ? fuhhh . masa kt maktab dulu berat aku adalah dalam 47kg mcm tuu . tapi apabilanya sudah dua bulan terperap kat rumah hahhh ambek engko . bukan setakat 2 kg yg naikk hurmm xpayah cakap laa berapaa . yang penting skrg nie aku tengah bersuaha turunkan balik *eh , tapi aku rasa aku xbuat apa2 pun utk turunkan* wakakaka . well , manusia dasar kan cakap indak serupa bikin bahh *sabahan bah nii*

adalah juga pegi jogging . buat zumba . hurmmm . xyah cakap laa . hangat2 tahi ayam ja kott . klu malas xpun xda mood mmg x buat lahh . ahhahaha . *hah, apakata kau g cari keje nad* hah ? kerja ?
urmm . urmm . urmm . mmg mau la juga tapiiiiiiiiiiiiiiiii , haha . itsokay lahh balas dendam utk 12 tahun g skolah . haha *macam la xda cuti*

jadinyaa , aku ni pun sibuk la mengadu dengan mummy , in dusun version

Aku : Mummy , noko naik noh it wagat ku boh *mummy berat saya naik sdh*

Mummy : sonong nogi noh. amu ku sanangan kadau dot oporoi koh *baguslah tu . mummy tdak suka la kamu ni jadi kurus2*

Aku : *speechless*

hurmm . mmg tu klu mummy , sukaa sgt dgn anak2 yg montel2 .tulaa kalau di rumah mmg mummy sumad (bagi makan) berabisss lahhh . tukoiiii . diceritakan abang aku nie dulu yang mana dipanggil adik di rumah memiliki badan yang sangatsangat *taklah gemuk gedempol* gemuk . ahha . overr sgt engko nadia . tapi lpas dia hbis SPM hahhhhh . ambek kauuu kurusss . rahsianya hanya mudah . aku tengok dia tu tak makan nasii . makan pun sikittt sgt . tapi dia byk makan roti dan sewaktu dengannya . mari saya kasi tengok kamuu muka abang saya selepas kuruss . ahaha


nahhh ambekk


dia lahir 1994 aku pulak 1997 . kira la sendiri . haha . kiranyaa kami la yg slalu ada kat rumah antara 6 beradik nie . sbabnya tdk duduk jauh dgn parents . kira kami ni rapat la tapi hal cintan cintun aku ndak la lagi ya mau share sama dia . no feeling johh . haha . sbab dia lelaki kalii . tapii jgn cakap la klu pasal gaduh nie . aku igt lagi masa kecik2 kami gaduh pasal tv . hurm adat di rumah kami tu siapa pasang tv dulu dia yg berkuasa atas remote mau tgok channel apaa sgala . *masa kecik2 la. skrg ndak sdh* haha . jadi pagi tu aku bangun awal tu semata mata mau tgok kartun . hah ambekk . lpas tu dgn selamba abg aku pegi ambil remote tu hah aku pun apa lagi marah lahhh . bla bla bla . bab cakap ni aku memang terer la pedas gilaa aku marah . haha . abg aku pun apalagi bengang la diaa . lantas beliau pun umban *baling* aku dgn botol . aku pun apalagi king of drama in da house trus ngis padahal abg aku baling ndak kuat pun . ahah . aku pun apalagi cubit2 la tgn dia . trus mummy dtg pegi marah abg . hahha *padan muka* actually aku pun kena marah jugaa . but siblings are the people we practise on, the people who teach us about faimess n cooperation and kindness and caring - quite often the hard way kannn .


hah ambekk

tapi gaduh2 tulaa yg jadikan kami lebih rapat . *okay mmg out of the topic semua cerita dari tittle tu tulis lemak kan* haha . ada aku kesah .

so , aku pun tdak la berapa kesah sgt kalau berat naikk . boleh turun jugaa punn kann . ahha . okaylaa .
psst psst : entry sweet 16 tu tangguh duluu yaa . tgah kumpul gambar .btw , kemarin dah tgok Suamiku Encik Perfect 10 *i dunno hw to describe sbab besttt sgt2. awww . ehehehe *gedikkk*

10 comments: